Al meer dan 50 jaar
specialist in
opfokken van ouderdieren

Een echt familiebedrijf

Pluimveehouderij Heusinkveld is gespecialiseerd in de opfok van ouder- en grootouderdieren van vleesrassen.

Het bedrijf is in 1968 gestart met de opfok van ouderdieren door W.L. Heusinkveld en H.G. Heusinkveld-Vriezen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgebreid tot 5 stallen met een gezamenlijke oppervlakte van 6500 m².

Momenteel wordt het bedrijf gerund door eigenaar Jeroen Heusinkveld en Wim Heusinkveld. Deze combinatie van jarenlange ervaring en nieuwe ideeën maakt het bedrijf tot wat het nu is. Professioneel, betrouwbaar en kwaliteit houdend met oog voor detail.

De historie van Heusinkveld pluimveehouderij

De start van het bedrijf gaat terug naar oktober 1968. Er stonden toen drie stallen met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 2100 m2. In 1978 is er begonnen met de bouw van drie extra stallen met dezelfde oppervlakte waardoor er 4200 m2 staloppervlak beschikbaar was. Deze verdeling was uitermate geschikt voor de het houden van ouderdieren in opfok. Hiermee werd de basis gelegd voor een rijke historie aan opfokkoppels.

In 1984 is er verder gegaan met de opfok van grootouderdieren van een fokbedrijf uit de Verenigde Staten. In deze periode is er veel kennis verkregen over het opfokken en selecteren van deze generatie grootouderdieren.

Vanaf 2009 tot heden zijn er verschillende bouwprojecten op het bedrijf geweest waardoor het een metamorfose heeft ondergaan in aanzicht en waardoor de efficiëntie van het management naar een hoger plan is getild.

Het huidige opfokbedrijf

Het huidig opfokbedrijf is onder te verdelen in vijf stallen.

Alle vijf stallen zijn uitgerust met voerpannen (rond en NBS ovale pan) voersysteem, ronddrinkers en nippels drinkwatersysteem (twee kleuren), en computergestuurde klimaatbeheersing.

Overzicht van gebruikte systemen

Voersysteem Voerpannen rond en NBS voerpan ovaal (Roxell).
Drinksysteem Plasson ronddrinkers Nippels
Ventilatie Computergestuurde klimaatbeheersing
Luchtinlaat Inlaatventielen scan air
Verwarming Gaskappen
Overig Springtafels 48 m²/stal

Een echt familiebedrijf

Adres

Twente Route 5a
7055 BD Heelweg

Volg ons