Bedrijfsvoering

Hygiëne, kwaliteit, management, milieu en duurzaamheid zijn al 50 jaar onze peilers.

Kwaliteit, deskundigheid, ervaring, professionaliteit en betrouwbaarheid zijn de kernwaarden van ons bedrijf. Met deze aspecten hebben wij laten zien al jarenlang kwaliteit te kunnen garanderen en een goede partner te zijn in de opfok sector.

Hygiëne

Hygiëne op het bedrijf is een belangrijk aspect. Het bedrijf voldoet aan alle voorwaarden zoals die zijn vastgelegd in het IKB-programma. Zo werken wij dan ook alleen samen met IKB-erkende servicebedrijven.

Alle bezoekers van het bedrijf moeten zich vooraf douchen en ze zijn verplicht bedrijfskleding en –schoeisel te dragen. Zo is er gescheiden schoeisel voor buiten en voor in de stallen.

De directe omgeving van de stallen moet er verzorgd en schoon uitziet. Dit om geen ongedierte aan te trekken.

De voerleverancier kan de silo’s vullen vanaf de openbare weg. Op deze wijze is deze niet genoodzaakt het bedrijfsterrein op te rijden en houden wij het insleepgevaar tot een minimum.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. De gezondheid van de dieren houden wij nauwlettend in de gaten. Naast de vaste tijdstippen van het verzorgen van de dieren vinden er dagelijks ook extra ‘controlerondes’ plaats. Elke week vinden er handmatig wegingen van de dieren plaats. Ter ondersteuning hangen in alle stallen volautomatische weegplateaus.

Daarnaast is een goed selectiebeleid ten aanzien van het uiterlijk en gewicht van de dieren belangrijk. Deze selectie begint als de dieren zes weken zijn. Zo wordt er getracht een zo uniform mogelijke koppel af te leveren.

Voedering van de dieren gebeurt in vier fasen. Al na gelang de leeftijd en de behoefte van de dieren worden er verschillende voersoorten gebruikt.

Om uiteindelijk de overgang naar vermeerdering zo goed mogelijk te laten verlopen.

Management

Het klimaat is van groot belang voor de gezondheid en dus de kwaliteit van de dieren in de stallen. De klimaatbeheersing wordt gestuurd door klimaatcomputers van Stienen.

Vanzelfsprekend is het belangrijk dit zelf ook goed te controleren. Hierbij zijn dagelijks vaste controlemomenten ingepland.

Bij stroomuitval wordt er direct een alarm in werking gesteld. Op ons bedrijf is een aggregaat met een volautomatische netovername aanwezig om alles te voorzien van stroom mocht dit uitvallen.

Alle koppelgegevens worden digitaal bijgehouden en verwerkt om zo de kwaliteit te waarborgen. De hierboven genoemde aspecten moeten ervoor zorgen dat er een gezonde en uniforme koppel afgeleverd wordt.

Milieu en duurzaamheid

Milieu vinden wij een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in duurzame technieken. Denk hierbij aan warmte terugwinsystemen, zonnepanelen, LED verlichting. Om emissie alsmede het energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

Zo voldoen wij aan de laatste eisen en vind je bij ons de best beschikbare technieken.

Daarnaast proberen wij het karakteristieke Achterhoekse landschap te behouden door gedegen onderhoud van sloten en bomen op aangrenzende grondpercelen. En zo ook de biodiversiteit in stand te houden. Zo hebben wij afspraken gemaakt over landschapsonderhoud van onze percelen.

Ook wij gebruiken zonne-energie

Adres

Twente Route 5a
7055 BD Heelweg

Volg ons